Kardiológia

Dr. Szelid Zsolt
Dr. Szelid Zsolt

A szív- és érbetegségek gyógyítása a megelőzésnél kezdődik. Ezek a kórképek heveny érkatasztrófához (szívinfarktus, stroke) vezethetnek. A mai fejlett társadalmakban a leggyakoribb halálokok, túlélés esetén pedig tartós életminőség romláshoz vezethetnek.

A kardiológiai betegségek kialakulását és romlását több módosítható tényező is befolyásolja. Ezek közül a legfontosabbak a rossz életmód, a nem kezelt egyéb betegségek (pl. magasvérnyomás, cukorbetegség, vesebetegség).

A jó minőségű hosszú élethez a kardiológus sok segítséget tud nyújtani, de a legfontosabb mégis a páciens egészségtudatossága és szükség esetén együttműködése a modern vizsgálati, vagy terápiás lehetőségekkel.

A kardiológiai magánrendelés első lépéseként célzott kérdéseket teszünk fel a páciensnek a saját állapotával, esetleges betegségeivel és gyógyszeres kezelésével, valamint a családi kardiológiai rizikójával kapcsolatban. A rizikó és a panaszok megítélését követően végezzük el azokat a vizsgálatokat (EKG vizsgálat, szívultrahang vizsgálat, terheléses EKG teszt, terheléses szívultrahang, brachialis vérnyomás mérés, 24-órás Holter-EKG, 24 órás ABPM), amik segítségével pontosabb diagnózishoz jutunk, és ha szükséges, beállíthatjuk a terápiát.

Szeretettel várjuk rendelőnkben​​​ ​, Budapesten a XIII. kerületben.

Tisztelt Páciensünk! Kérjük, hogy az orvosi vizsgálatok hatékonyabbá tétele céljából, ha lehetősége van rá, akkor az alábbi kérdőívet (Anamnézis lap) töltse ki és hozza magával a klinikára. Köszönjük.