Munkatársak

Dr. Szelid Zsolt kardiológus és sportorvos vagyok. A győri Bencés Gimnáziumot követően a Semmelweis Egyetemen szereztem orvosi diplomát 1997-ben. Ezután Belgiumban, a Leuveni Egyetemen dolgoztam öt éven át és szereztem Ph.D. fokozatot.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet munkatársaként 2007-ig, elsősorban szívinfarktust elszenvedett betegekkel és szívelégtelenség kezelésével foglalkoztam. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika adjunktusaként kezdtem el foglalkozni élsportolókkal, Kolonics György halálát követően. A klinikán Merkely Béla professzor vezetésével dolgoztuk ki a modern hazai sport-kardiológia alapjait, ami elsősorban a sportolók hirtelen szívhalálának megelőzését célozza. A modern sport-kardiológiai felfogás azt jelenti, hogy nem "védekező-típusú" medicinát követünk, vagyis bármely probléma esetén azonnal el akarjuk tiltani a sportolót, hanem "offenzív-típusú" medicinát képviselünk, vagyis amennyiben valami probléma felmerül, azt tovább kell vizsgálni a legmodernebb eszközeinkkel.

2013-ban megalapítottam a Nemzeti Sportközpontok Sport-kardiológiai Ambulanciáját, majd 2016-ban a Testnevelési Egyetem Sportdiagnosztikai és Analitikai Központjának vezetőjévé neveztek ki.

Sziva Ágnes teljesítmény-élettani szakember vagyok. A Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán (BSc) és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (MSc) szereztem diplomáimat.

1997 óta hivatásszerűen foglalkozom válogatott sportolók teljesítmény-diagnosztikai vizsgálatával. A Központi Sportiskolában (KSI), majd a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetben (NUPI) és a Nemzeti Sportközpontokban (NSK) dolgoztam laborvezetőként és tudományos munkatársként. A hazai sport-utánpótlás fejlesztése céljából létrehozott Heraklész programban fiatal sportolók in-door körülmény között végzett spiro-ergometriai vizsgálatát, pályatesztek kidolgozását és kivitelezését végeztem.

Jelenleg több szövetség és élvonalbeli klub teljesítmény-élettani vizsgálatait ​ tervezem és koordinálom, valamint a vizsgálatok megvalósításában és értékelésében aktívan közreműködöm.

Károlyi Mária diplomás ápoló vagyok, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán (BSc) szereztem diplomámat. 1991-től a Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekklinikáján dolgoztam gyermek-és csecsemő szakápolóként.

Sportolók teljesítmény-élettani vizsgálataival 2000-óta rendszeresen foglalkozom, kezdetben a Központi Sportiskola (KSI), majd jogutódlással a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetben (NUPI) és a Nemzeti Sportközpontokban (NSK).

Jelenleg több élvonalban szereplő klubnál végzek sport-diagnosztikai ​ és egészségügyi tevékenységet. 

Szeretettel várjuk rendelőnkben​​​ ​, Budapesten a XIII. kerületben.

Tisztelt Páciensünk! Kérjük, hogy az orvosi vizsgálatok hatékonyabbá tétele céljából, ha lehetősége van rá, akkor az alábbi kérdőívet (Anamnézis lap) töltse ki és hozza magával a klinikára. Köszönjük.